Friday, 11 October 2013
Besmele!!!
Labels:
Besmele,
Hayırlı Cumalar,
müslüman,
Müslüman Kalpler Burada,
müslümanlık,
peygamberler,
şeriat,
Şeriat nedir?,
şükür duası,
sünnet,
sure
Hamd ve Şükür Duâsı
Hamd ve şükür duâsı
Her sabah bir kere “Allahümme mâ esbaha bî min nîmetin ev bi-ehadin min halkıke, fe minke vahdeke, lâ şerîke leke, fe lekel hamdü ve lekeşşükr” ( 12)demeli ve her akşam (Mâ esbaha) yerine (Mâ emsâ) diyerek, hepsini aynen okumalıdır.
Peygamberimiz buyurdu ki,”Bu duâyı gündüz okuyan, o günün şükrünü yapmış olur. Gece okuyunca, o gecenin şükrünü îfâ etmiş olur”. Abdestli okumak iyi olur ise de şart değildir. Hergün ve her gece okumalıdır.
Hamd ve şükür için de şu duâ okunmalıdır:
“El-hamdü-lillâhi dâimen ve alâ külli hâl ve E'ûzü billâhi min hâl-i ehlinnâr”. (14)
Şu duâ da okunmalıdır:
“Elhamdülillahi alâ ni’metil islâm. Ve alâ tevfîkil îmân. Ve alâ hidâyetil rahmân.” (53)
şükür duası
şükür duası
şükür duası
Şeriat nedir?
Şeriat nedir?
Şeriat, Arapça kökenli bir sözcük olup; "yol; mezhep; metod; adet; insanı bir ırmağa, su içilecek bir kaynağa ulaştıran yol" anlamına gelir. İslam dinindeki terimsel anlamı ise "ilahi emir ve yasaklar toplamı", "İslam'ın kutsal kitabı Kur'an'ın ayetleri, İslam'ın son peygamberi olan Muhammed'in söz ve fiilleri (sünnet/hadis) ve İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları hususlara dayanan ilahi kanun"dur

Şeriat 3 ana bölüme ayrılır
İslam hukuku (fıkıh) alimleri, şeriatı üç ana bölümde incelemiştir: İbadetler, muameleler ve ceza hukuku.
1- İbadetler: İbadet İslam'da, genel olarak Allah'ın hoşnut ve razı olduğu her çeşit eylemi kapsamına alır. Özel anlamda ise, ayet ve hadislerde özel şekil ve şartları belirlenen ibadetlerin uygulanması kastedilir. Namaz, oruç, hac, zekat ve kurban bu ibadetlere örnek olarak verilebilir.
2- Muameleler: İnsanlar arasında medeni, ticari, ekonomik ve sosyal bütün ilişkileri, insanların devletle ve devletlerin de birbirleriyle münasebetleri bu bölümde yer alır. İslam dini doğumdan ölüme kadar evlenme, boşanma, nafaka, velayet, vekalet, vesayet, miras, alış-veriş gibi toplum hayatının gereği olan tüm medeni muamelelere ve hatta devletler hukukuna ait hükümler getirmiştir.
3- Ceza hukuku: İslam şeriatının kullanımda olduğu bir İslam ülkesinde, İslam dininin emir ve yasaklarına uymayan ve/veya toplumsal düzeni bozmaya çalışan kimselere karşı verilecek bedeni, mali veya caydırıcı bazı cezai hükümleri kapsar.
İslam şeriatının kaynakları nelerdir?
İslam şeriatı klasik olarak temelde dört delile dayanır.Bunlar Şer'i deliller olarak da anılan: Kitap Kur'an, Sünnet, İcma ve Kıyas'tır.
1- Kitap (Kur'an, içerdiği hükümler)
2- Sünnet (İslam'ın son peygamberi Muhammed'in söz ve fiilleri)
3- İcma (İslam bilginlerinin görüş birliği içinde bulundukları konular)
4- Kıyas (birbirine benzeyen meselelerin hükümlerinde de benzerlik bulunması)
Sözlükte şeriat ne anlama gelmektedir?
Kuran'daki ayetlerden, peygamberin sözlerinden çıkarılan, dinsel temellere dayanan müslümanlık yasası, islam hukuku.
Şeriat ne demek? (Ticari terimler kategorisi)
(Islamic Law) islam Hukuku. Kur’an ayetlerine ve Peygamberin sözlerine dayalı islam dininin kanunları. Şeriat kanunlarının uygulanmasını isteyen kimseye de "şeriatçı" adı verilir.
Kaynak: http://seriat.nedir.com/#ixzz2hPmDM8gr
Subscribe to:
Posts (Atom)